Posts

Sate Sedap di Klang

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Keluarga i nih hantu sate tau 😜 jadinya kerap jugalah mengorder sate nih, nak cari sate sedap macam dulu2 kat port klang, tak ada dah. Tiba2 adik ada order sate, waaaa bila tengok warnanya gelap macam nih, mesti sedap kan ðŸĪĪ Bila makan sumpah sedap gilerrr ✋✋ tak tipu. Terubat juga rindu nak makan sate sedap macam nih, bikin ketagih!! Kuah kacang nya pun diblend lumat tak cair, pastu timun and bawang dia bagi banyak. Tempat lain i order bukan main kedekut bawang betul 😑 I lau order sate mesti 100 cucuk 😜 itu paling min, i sendiri makan boleh sampai 20 cucuk haha. Saiz Sate King Klang nih just nice tak besar sangat, tak kecil just nice and dagingnya berminyak tak kering. Memang puas hatilah I share disini sebab sedap, moga rasa sedap itu berkekalan. Maintain kan rasa sedap tu insya allah jauh macam mana pun customer akan cari. Mereka ada buat delivery during MCO 2.0 nih, korang boleh contact mereka 😉

Happy Birthday Era Djm

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Masa sambut nih 5hb dah terlepas dah pun bday dia haha, delay sebab tunggu semuanya dapat gaji ðŸĪ­ dengan keadaan covid 19 nih, buat small celebration saja. MENUNYA : 1. Mee Kari PKP  ðŸĪ­ 2. Agar - Agar Milo 3. Pizza Hut 4. Korean Garlic Chese by Sayang's Kitchen 5. Kek Durian Viral (Kek Premium Durian D24) 6. Steamboat Grill Homemade i pun tak tahulah perut apa semuanya nih, sampai semua menu nih balun 8 orang saja hahaha astaghfirullah i control makan sikit masa nih sebabnya i nak bedal cukup2 steamboat grill. Tau dak belon2 and topi kon tu semua dia yang beli tah biler masa dia membelinya, i dah busy ke KL mencari piring grill dengan Mr Cool, last minute punya plan ðŸĪŠ plan mula2 nak bakar kat luar, tak plan pun nak beli pan grill tu 😂 Happy Birthday to You! May Allah swt blessed you ❤️ Ps : Sambung di entry steamboat grill homemade ðŸĪ­

Kek Durian D24 !!

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Okay okay i know lau si peminat durian nih nampak confirm dia terliur haha ðŸĪŠ sabtu lepas sambut bday adik pompuan i, tak sangka lah my mom order kek nih, first time nak try! DURIAN D24 CAKE REVIEW : Ya allah korang, SUMPAH SEDAP! ✋ seriously tak tipu. Kek nya tak manis sangat just nice, pastu tak muak, dalamnya kek span saja tapi ada lapis2 dengan isi durian plus durian krim memang marvelous i tell you! ðŸĪĪ Tak mahal pun dalam RM65 macam tu, sangat berbaloi uolsss. Kek tersenget sikit sebabnya handling runner it's okay asal kan kek nya tak penyek dan sedap! Okay ini contact details nya di pic 👆👆👆 ibu i dia order yang jenis Kek Premium D24, ada banyak jenis korang boleh pilih mengikut budget korang. Ps : Macam nak order lagi yang jenis Kek Durian Mini tu ðŸĪ­ðŸĪ­ðŸĪ­ #KakbellReviews #KekDurianViral 

Korean Garlic Cheese by Sayang's Kitchen

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Wah wah wahhhhhh, tau dak bun nih duk lalu lalang kat ig story i, sampai i tak leh tahan nak juga! ðŸĪŠ kebetulan pada 5hb mereka ada open order dan buat cod kat area klang, makanya apo layi den order lah ðŸĪ­5hb tu juga nak sambut bday celebration adik pompuan i. This one yang mini korean garlic chese bread (MKGCB) mereka ada yang original punya lebih2 extra cheese and besar ye uolsss, i ordered MKGCB party box ad 16pcs inside. KOREAN GARLIC CHEESE REVIEW : Masa i makan dah sejuk sebabnya i ke KL plan nak buat steamboat, gigih aku gi merayau kat Giant, kat NSK duk mencari piring grill tu. Last2 kat Aeon Big, Klang juga dapat 😂  Esoknya i reheat mak aihhhhh sedappp 😋, maintain rasanya yang i suka cheese nya tu, tak muak (sebab honestly i bukan peminat cheese) kerana ianya Korean, I'm glad to try it haha. #koreanfoodlovers here 😋 Okay this one yang original size KGCB ðŸĪĪ i rasa lau korang memang peminat cheese, order je yang macam nih s

Terbaru Nilofa Susu berperisa Mangga, Sedap Ke?

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Salam Jumaat ✨🌙 Uwaaahhhh rajin pula bulan nih i nak berbelog kennn ðŸĪ­ðŸĪŠ actually i lebih suka menulis dan snap gambar, jadinya blog always menjadi laman no 1 i untuk berkongsi ilmu dan perkara yang memberi manafaat buat anda semua, insya allah. Hopefully jika i berhenti menulis saham akhirat i berupa sedekah ilmu ini menjadi asbab dan bantuan i di akhirat kelak, dan moga ia mengalir selamanya, aamin ðŸĪē Okay i sambil2 menanti masuk waktu isyak, i nak review susu nilofa perisa mangga nih, baru je launch. i nih penggemar susu, jadinya lau ada produk baru susu nih i suka mencuba 😛 lagi2 lau produk muslim nih i suka support 👍 MY HONEST REVIEW : Sedappppp! I suka sebab tak manis sangat, rasa manis2 buah, perisa nya pun tidak strong, just nice. Lebih sedap minum masa sejuk, i suka minum susu sejuk time bangun tidur, fuhhhh nikmatnyaaaa lahai, segar terbuntang biji mata i 😂 Highly recommended untuk yang tak suka ada rasa or bau susu, tiada bau hamis su

Shopee Haul : Oppo A93, Oppo A83 Doraemon Casing

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Okay 1st blog post i nak citer pasal Shopee Haul! i know everyone sekarang sooo addicted dengan Shopee & Lazada, termasuk lah i 😝 di Shopee jugalah senang nak dapat barang yang jarang2 ada di kedai, include Mr Cool juga actually, huiii dia lagi expert dari i tau sekarang nih 😚 sekarang keluar dah tak keep cash, pakai tounchngo ewallet gituuu. Dulu dialah jenis insecure dengan online banking dan beli online nih. I tak da ajar dia pun, tahu2 dia dah tahu order sendiri ðŸĪŠ Anddddd lagi satu i nih ada sikap malas nak keluar, lagi2 bila time covid nih kan, dia punya tahap malas tu memang takleh buat bincang, semua nak barang sampai jeee terus ke rumah, best apaaa? ðŸĨī I belum update pasal i dapat hp baru hehe, later i buat post tu and link kan di post sini. Minta ibu i yang snap kan 😚 Tengok nih ... tengok ... cute kannn? Ada sekali dengan talinya 😍😍😍 nih lau Mr Cool tahu dia cakap dah ma

2 Cara Pekatkan Kuah Tomyam

Image
Assalamualaikum WBT ❤️ðŸŒđ Musim gaji ke eh? i nak update blog kejap2 berhenti reply WhatsApp customer, and then i lupa nak buat apa ðŸĪŠ alhamdulilah dapat rezeki customer yang terus payment, kadang tu kelam kabut cek stok 😂 dulu i multitasking lagi dasyat 😂 relax jerr .... sekarang nih, lau tengah buat kerja pastu ada orang nyampuk terus hilang memori I ðŸ˜Ĩ biasanya Mr Cool lah yang suka menyakat i ðŸĪ­ faktor usia mungkin ðŸĪŠ Okay, bab masak nih kan bila i share upload youtube resepi yang rumit sikit lah, sebab bagi i senang je. Tak adalah pula orang bertanya resepi. Lau i masak yang simple mimple nih kan macam tomyam campak2, ayam masak kicap, sambal udang berlada ramaiii pula lah yang dm ig, pm fb i 😅 Apa korang suka i share resepi simple2 je ke? ðŸĪ­ Malam sabtu tu, Mr Cool tiba2 lapar, bukan malam lah pagi buta kul 12 pagi 😂 kan PKPB sampai kul 10 malam saja, round2 cari kedai makan (cuba nasib lau kedai makan buka ðŸĪ­) i dah agak dia lapar sebabnya masa nak gi beli barang